2021 - YKS İkinci Ek Yerleştirme Sonuçlarına Göre Üniversitemize Yerleşen Adayların Kesin Kayıt İşlemleri

22 Ekim 2021 Cuma

2021 - YKS İKİNCİ EK YERLEŞTİRME SONUÇLARINA GÖRE ÜNİVERSİTEMİZE YERLEŞEN ADAYLARIN KESİN KAYIT İŞLEMLERİ

1. KAYIT İŞLEMLERİ
2021 YKS İKİNCİ EK YERLEŞTİRMELERİ sonucunda üniversitemizin herhangi bir bölüm/programına yerleşen adayların kesin kayıt işlemleri;

Kayıt Belgeleri” için tıklayınız.

Kayıt Tarihi  Başlangıç Tarihi
01 Kasım 2021
Elektronik Kayıt Tarihi Başlangıç Tarihi
31 Ekim 2021
Kayıt Merkezi Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörlüğü
Fener Mahallesi Zihni Derin Yerleşkesi
Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı  53100 RİZE

*Elektronik kayıt hariç üniversitemizdeki kayıt işlemleri, resmi iş günlerinde ve çalışma saatlerinde yapılabilecektir.

ELEKTRONİK KAYIT (E-KAYIT) YAPAMAYACAK BÖLÜM/PROGRAMLAR
Fakülte/Yüksekokul/Meslek Yüksek Adı Program Adı
Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Su Altı Teknolojisi
Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Sivil Hava Ulaştırma Hizmetleri

ÖĞRENİM ÜCRETİ İŞLEMLERİ

Öğrenim Ücreti                   (II. Öğretim) Ödeme Başlangıç Tarihi
01 Kasım 2021
Ödeme Yeri Türkiye'de bulunan herhangi bir Ziraat Bankası ATM’ lerinden  'Öğrenci Numarası' ile ödenebilenecektir.

ÖĞRENCİ NUMARANIZI  AŞAĞIDAĞİ LİNKİMİZDEN ÖĞRENEBİLİRSİNİZ.
  • Birinci Öğretim öğrencileri katkı payı (harç) ödemeden kayıtlarını yapabileceklerdir.
  • İkinci Öğretim programları Öğrenim Ücretleri için tıklayınız.
  • Her öğrencinin ödeyeceği miktar banka kayıtlarına aktarılacaktır.
2- ÖN KOŞULLU PROGRAMA KESİN KAYIT

a) TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU / SU ALTI TEKNOLOJİSİ PROGRAMI
  • “Birinci Sınıf Sanayi Dalgıcı olur” Sağlık Raporu
  • Su Altı Teknolojisi Programına kayıt olacak öğrencilerin de Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yayınlanan Profesyonel Sualtıadamları Yönetmeliğinin Yeterlik Eğitim Standartları ile Sağlık Kuralları kısımlarında yer alan yasal koşulları sağlamaları gerekmektedir. (YKS Kılavuz Bk. 57.)
  • İlgili raporun alınabileceği kurumların listesine ulaşmak için tıklayınız.
              (NOT : Öğrencilerimizin hastanelere başvurmadan önce Su altı hekimlerinin görevde olup olmadığı konusunda bilgi almaları ve ona göre hareket etmelerinde fayda vardır.)

b) SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU/SİVİL HAVA ULAŞTIRMA İŞLETMECİLİĞİ PROGRAMI
  • SİVİL HAVA ULAŞTIRMA İŞLETMECİLİĞİ (ön lisans) ve UÇUŞ HAREKAT YÖNETİCİLİĞİ (ön lisans) mesleğini icra edebilmek için aranan nitelikler:
              1) Havalimanı giriş kartı almasına engel oluşturacak herhangi bir Adli Sicil Kaydı veya Adli Sicil Arşiv Kaydı bulunmamak.
            2) Mesleği ve/veya meslekte verilen görevi icra etmesine engel oluşturacak herhangi bir sağlık sorunu bulunmadığına dair tam teşekküllü bir hastaneden son 6 ay içinde almış olmak şartıyla heyet raporu almak (işitme kaybı/ eksikliği, görme kaybı/eksikliği vb). (YKS Kılavuz Bk. 10.)

3. İSTEĞE BAĞLI YABANCI DİL HAZIRLIK
     İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü ve Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümlerinde öğrenim görecek öğrenciler isteğe bağlı yabancı dil hazırlık eğitimi alabileceklerdir.
  • e-devlet üzerinden kayıt yaptırırken, İsteğe Bağlı Hazırlık Sınıfında Okumak İstiyor musunuz? Sorusuna EVET yanıtını seçebilirsiniz.
  • Üniversitemize şahsen gelerek kayıt yaptıracaksanız, kayıt esnasında başvuru formunuzu kayıt görevlisine teslim edebilirsiniz. (Form İçin Tıklayınız.)
  • Başvuru formunu eğitim ve öğretime başlayacağı tarihe kadar 0464 223 58 65 numarasına FAKS olarak yada Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanlığına gönderilmesi gerekmektedir.
4. KAYIT TARİHİNDE MEZUN OLAMAYAN ÖĞRENCİLER
      Kılavuzlarda yer alan yükseköğretim programlarında aynı anda örgün iki ön lisans veya iki lisans programına kayıt yaptırılamayacağına ve eğitime devam edilemeyeceğine ilişkin Yükseköğretim Genel Kurul kararı uyarınca, durumları bu açıklamaya uyan adaylar halen kayıtlı oldukları yükseköğretim kurumundan ilişiklerini kesmedikleri takdirde yeni yerleştirildikleri yükseköğretim programına kayıt yaptıramazlar. Söz konusu kararlar öğrencilerin YKS tercih ve yerleştirmelerinde herhangi bir programa yerleştirilmesine engel değildir. Bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan ancak, ortaöğretim kurumlarında, önlisans programında veya lisans programlarında mezun aşamasında olup staj, bütünleme veya tek ders sınavına girecek adaylar da 26 Ekim - 01 Kasım 2021 tarihleri arasında üniversitemize kayıt belgeleri ile bizzat gelerek geçici kayıtlarını yaptıracaklardır. Bu adayların mezun olduklarına ilişkin belgelerini, 31 Aralık 2021 tarihine kadar yükseköğretim kurumuna ibraz etmeleri halinde asıl kayıtları yapılacaktır. Bu tarihe kadar mezun olduklarını belgelemeyenlerin geçici kayıtları silinecek ve bu durumda olup belirlenen tarihlerde geçici kayıtlarını yaptırmayan adayların kayıtları yapılmayacaktır.

KAYIT ESNASINDA HERHANGİ BİR SORUNLA KARŞILAŞILMASI DURUMUNDA ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI İLE “İLETİŞİM” E GEÇİNİZ..