Ukrayna’da Eğitim Gören Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı Öğrencilerinden Yatay Geçiş Başvurusu Yapmış Ancak Yararlanamayanların Özel Öğrenci Başvuruları

25 Nisan 2022 Pazartesi

Ukrayna’da Eğitim Gören Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı Öğrencilerinden Yatay Geçiş Başvurusu Yapmış Ancak Yararlanamayanların Özel  Öğrenci Başvuruları

2021-2022 eğitim ve öğretim yılı güz dönemi ve öncesinde Ukrayna’daki tanınan bir yükseköğretim kurumuna kayıt yaptırmış ve 11-15 Nisan 2022 tarihleri arasında yatay geçiş başvurusu yapmış ancak yararlanamayan öğrenciler 26-29 Nisan 2022 Cuma günü mesai bitimine kadar özel öğrencilik için aşağıda belirtilen gerekli belgelerle birlikte ilgili birimlere başvuru yapabileceklerdir.

Özel Öğrenci başvuru ve değerlendirme takvimi
Yatay geçiş başvurusu yapan ancak yararlanamayan öğrencilerin başvuru tarihleri 26 - 29 Nisan 2022
Başvuruların değerlendirilmesi 09 -11 Mayıs 2022
Sonuçların ilanı 16 Mayıs 2022
Kesin kayıt tarihleri 18 - 20 Mayıs 2022
Kesin kayıt hakkı kazanan yedek adayların ilanı 23 Mayıs 2022
Yedek adayların kesin kayıt tarihi 26 - 27 Mayıs 2022

Özel öğrencilik başvuruları gerekli belgeler tamamlanmış olarak yukarıda belirtilen tarihlerde ilgili Fakülte Dekanlıklarına, Yüksekokul Müdürlüklerine ve Meslek Yüksekokulu Müdürlüklerine E-mail yoluyla gönderilecek ya da şahsen teslim edilecektir.

Birimlerin iletişim adresleri için tıklayınız.

Başvuru için gerekli belgeler;
1- Başvuru formu için tıklayınız.
2- ÖSYS/YKS Sonuç Belgesi ve/veya Uluslararası Sınav Sonuç Belgesi
3- Öğrenci Belgesi (Belgenin aslı ve onaylı Türkçe çevirisi)
4- Transkript (Belgenin aslı ve onaylı Türkçe çevirisi)
5- Pasaport Fotokopisi (Pasaportta Türkiye’ye ilişkin var ise giriş - çıkış tarihleri de
     gösterilmeli)
6- T.C. vatandaşları için Nüfus Cüzdanının önlü - arkalı fotokopisi

AÇIKLAMA
1) Özel öğrenci statüsünde eğitim gören öğrenciler, Üniversitemizin ilgili mevzuat ve kararlarına tabidir.
2) Özel öğrenci statüsünde eğitim gören öğrenciler, Üniversitemizin yetkili kurulları tarafından belirlenen ücreti ödemekle yükümlüdür.
3) Özel öğrenci statüsünde eğitim gören öğrenciler, üniversitemizden diploma/unvan/statü talep edemezler.
4) Özel öğrenci statüsünde eğitim gören öğrencilere, dönem sonunda, aldıkları teorik/uygulamalı derslere ilişkin AKTS kredileri ve sınav sonuçları gibi kazanımları gösteren onaylı bir belge ilgili birimler ve Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından verilebilecektir.